برق کشی ساختمان برای نصب پنکه سقفی باید چگونه باشد ؟

ساخت وبلاگ

پنکه سقفی یکی از بهترین وسیله‌ها برای خنک نگه‌ داشتن دمای هوای خانه در روزهای گرم آخر فصل بهار و تابستان است و سیم کشی پنکه سقفی ساختمان باید هنگام ساخت خانه انجام شود تا اگر خواستید برای اتاق خود پنکه نصب کنید، با مشکل مواجه نشوید.

بسیاری از افراد در استان‌های گرم از کولر برای خنک‌ کردن دمای هوای اتاق خود استفاده می‌کنند؛ اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید، باید بدانید که کولر مخصوصاً کولر پنجره‌ای برق زیادی را مصرف می‌کند.

چنان‌چه قصد دارید در مصرف برق صرفه‌جویی کرده و در آخر ماه با ارقام درشت در قبض برق خود مواجه نشوید، بهتر است سیم‌ کشی پنکه سقفی را انجام دهید تا بتوانید در مواقع ضروری و زمانی که هوا آن‌چنان هم گرم نیست، از پنکه سقفی برای تنظیم دمای محیط استفاده کنید.

برای این‌که این وسیله را در مقایسه با کولر گازی قرار دهیم، لازم است بگوییم که پنکه سقفی دارای کمپرسور کم‌مصرف‌تری است که برق زیادی را مصرف نمی‌کند. اگر قصد نصب پنکه سقفی در خانه‌ی خود را دارید، ادامه این مقاله را از دست ندهید.

برای نصب پنکه ابتدا باید سیم کشی پنکه سقفی ساختمان را انجام دهید تا در زمان نصب مشکلاتی همچون سیم‌کشی و سوراخ‌ کردن سقف یا زمین را نداشته باشید. برای صرفه‌جویی در هزینه‌های نصب پنکه سقفی، لازم است که هنگام ساختن ساختمان، سیم‌کشی آن را در جای مناسب قرار دهید.

سیم‌کشی برق برای پنکه سقفی بهتر است که از طریق سقف انجام شود؛ چراکه در این حالت لازم نیست برای سیم‌کشی، از لوله و سیم برق زیاد‌تری در مقایسه با سیم‌کشی از کف استفاده کنید. اگر قصد دارید برای سیم کشی ساختمان برای پنکه سقفی از سقف اقدام کنید، بهترین کار این است که لوله‌گذاری و سیم‌کشی آن را در هنگام ساخت خانه انجام دهید؛ اما اگر این کار در آن زمان امکان‌پذیر نبود، می‌توانید بخشی از سقف را سوراخ کنید.

برای نصب پنکه سقفی به دریل بی‌سیم، فازمتر، نردبان بلند، وسایل ایمنی، پیچ‌گوشتی سر‌تخت، آچار ۳ سانتی، پایه پنکه سقفی، پره‌ها و دستگاه اصلی پنکه سقفی، ماسک تنفسی، درپوش جعبه پنکه و مته گرد‌بر نیاز دارید. توجه داشته باشید که اگر سیم کشی پنکه سقفی ساختمان آماده باشد، نصب آن به‌سرعت انجام می‌شود.

اگر قصد دارید پنکه سقفی خانه را خود‌تان به‌تنهایی نصب کنید، بهتر است با تمام مراحل آن از ابتدا تا انتها آشنا شوید؛ ما اینجا هستیم که شما را با آموزش نصب پنکه سقفی کاملا آشنا کنیم. به این منظور اولین مرحله این است که برای انجام کار و سیم‌کشی آن باید مجوز بگیرید.

۱. برداشتن چراغ سقفی و مشخص کردن جای پنکه

معمولاً بسیاری از افراد در ابتدا سیم کشی پنکه سقفی ساختمان را انجام داده و جای آن را مشخص می‌کنند تا وقتی قصد نصب پنکه سقفی را داشتند، بتوانند به‌راحتی کار را در سریع‌ترین زمان ممکن به اتمام برسانند.

برای شروع نصب لازم است در مرحله اول کنتور را قطع کنید تا خطر برق‌گرفتگی شما را تهدید نکند. حال زمان این است که از نردبان بلند استفاده کرده و آن را در زیر چراغ قرار دهید. سپس باید با دریل بی‌سیم پیچ‌های چراغ سقفی را باز کرده و آن را از سقف جدا کنید.

برای این‌که مطمئن شوید سیم کشی ساختمان برای پنکه سقفی در این شرایط دارای جریان برق نیست، فازمتر را برداشته و سیم‌ها را چک کنید. پس از این مرحله باید عایق سیم‌ها و چراغ سقفی را جدا کنید.

۲. نصب‌ کردن پایه پنکه سقفی

برای این‌که پنکه را به سقف متصل کنید، لازم است که برای آن یک پایه قرار دهید. معمولاً این پایه در هنگام خرید پنکه سقفی درون جعبه دستگاه وجود دارد. برای اتصال پایه پنکه به سقف باید ماسک و عینک ایمنی را گذاشته و پایه را بین ۲ تیرچه در سقف قرار داد و آن را با استفاده از مته گرد‌بر و دریل سوراخ کرد.

همچنین محل پایه باید در مسیر سیم کشی پنکه سقفی باشد. حال که توانسته‌اید پایه را درون سقف جای دهید، بهترین زمان است که مهاربند را روی آن سوار کرده و با دست بچرخانید تا سفت شود.

ممکن است در این زمان برای اتصال مهاربند به پایه پنکه سقفی و چرخاندن آن به آچار نیاز داشته باشید. پس از انجام این کارها باید سیم برق را به سیم پنکه سقفی متصل کنید.

در نهایت فراموش نکنید که یکی از دلایل کم شدن سرعت پنکه سقفی، نصب ناصحیح پنکه محسوب می‌شود.

۳. چگونگی نصب نگهدارنده

وقتی پایه پنکه سقفی را نصب کردید، باید پیش از اتصال دستگاه اصلی یا همان موتور پنکه، نگهدارنده آن را به پایه متصل کنید. هنگام نصب نگهدارنده پنکه سقفی باید تجهیزات اصلی و سنگین آن را بالای سر خود نگه دارید تا ببینید جای دقیق بخش اصلی پنکه کجاست.

پس از انجام مراحل نصب نگهدارنده باید مطمئن شوید که سیم‌های برق دقیقا، از بین پایه و نگهدارنده عبور می‌کنند تا به بخش اصلی پنکه برسند

سیم هایی که برای برقکشی ساختمان و پنکه سقفی مورد استفاده قرار میدهید باید از کیفیت لازم برخوردار باشد، در غیر این صورت ممکن است مشکلات زیادی برایتان ایجاد کند، کابل خشک یکی از انواع کابل های مورد استفاده در برق کشی ساختمان است و در مکان هایی که نیاز به انعطاف زیاد نیست، مورد استفاده قرار میگیرد.

۴. اتصال موتور پنکه سقفی به نگهدارنده

فرقی نمی‌کند که شما برای نصب پنکه سقفی قدیمی اقدام می‌کنید یا جدید، در هر ۲ صورت باید بدانید که در روند سیم کشی پنکه سقفی و نصب پنکه سقفی، نصب موتور پنکه به نگهدارنده یکی از مهم‌ترین مراحل است.

برای انجام این کار به فردی نیاز دارید که یا نردبان را نگه داشته یا وسایل موردنیاز برای اتصال موتور پنکه به نگهدارنده را به شما بدهد. پس از انجام این مراحل باید پره‌های پنکه را به بخش اصلی متصل کنید.

نیاز صنعت...
ما را در سایت نیاز صنعت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نیاز صنعت niazsanat بازدید : 128 تاريخ : سه شنبه 30 خرداد 1402 ساعت: 19:12

آرشیو مطالب

لینک دوستان

خبرنامه